zaterdag 28 mei 2016

Leven om ons heen

Het is de laatste dagen rustig, erg rustig! We bereiken weer dieptepunten in snelheden, maar we moeten wel, want we kunnen niet motoren tot aan de Azoren. Maar het is wel goed vertoeven zo aan boord. Het zonnetje schijnt overdag en 's avonds is het hoofdzakelijk helder. Dat maakt dat je naar de sterren kunt staren, een vallende waarneemt en (inderdaad Gerard!) de planeet Mars, die als de meest felle gelige 'ster' aan de hemel schittert.
.
Ik zie al twee nachten enkele satelieten voorbijgaan en vannacht de drie lichten van een laagvliegend vliegtuig. Tja, zo alleen met verder niets om je heen, vind je sommige dingen al snel bijzonder, toch?! De lichtjes in het water zijn er ook weer in alle hevigheid.
.
Wat overdag heel gaaf is, zijn de enorme hoeveelheden Portugese Oorlogschepen. De zeilende kwallen. We zien Kwallen en kwalletjes van maar een paar centimeter. Met het binnenhalen van de sleepgenerator was het even opletten, want er waren er meerdere gevangen door het touw. Verder vliegen er wat vogels heen en weer en hebben we al twee keer een hele grote groep dolfijnen rond de boot gehad. Van die kleine stoere, die bij weggaan ons een show gaven met dubbele schroef en salto. Geweldig!!
.
Boten zien we weinig. Een enkel vrachtschip per nacht komt op AIS heel in de verte voorbij. Toch zitten er om ons heen verschillende boten waar we 's ochtends en 's avonds even mee praten. Een Australier, Denen en een Belg en verder zo'n 4 NL'ers. En dat zijn dus degenen die we weten, want er moeten er meer zijn. Het is de tijd om naar de Azoren te gaan, dus er zijn er vast meer onderweg.
.
Vandaag is het helder, weinig wolken en super goed zicht. We zien net boven de horizon in de verte zelfs wat halve wolken. Inderdaad, de aarde is rond. Grappig, dat je dan gewoon geen enkele andere boot ziet! Vliegtuigen, die zijn er genoeg.
.
Verder weinig nieuws. Zometeen de gribs weer bestuderen en kijken hoe het met het lage drukgebied is, dat ons morgen gaat kruisen. Schip ahoy!

At 28-5-2016 16:16 (utc) our position was 35°21.43'N 053°18.13'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten