woensdag 1 juni 2016

Dag boom

Gisteren was het zonnetje weer in beeld en zo ook vandaag. Heerlijk dagje, met blauwe luchten, af en toe een wolk en een prima temperatuurtje. Dat laatste mag ook wel, want over het algemeen is het kouder en 's avonds hebben wij het echt koud! Ik durf bijna niet te zeggen hoe koud, of eigenlijk hoe niet koud het is... 18 graden. Maar met een aardige wind, is de gevoelstemperatuur vele malen lager. We zitten dan ook dik aangekleed in de kuip of diep in de slaapzak.
.
Vandaag hebben we ook een heerlijk zeildagje. Gisteren liep er nog een aardige grote deining van het giga lage front en dat werd langzaam minder. Vandaag trok de wind wel weer langzaam aan, waardoor de golven ook weer zijn toegenomen. De wind is veranderd, waardoor er nu twee deiningen elkaar kruisen, wat maakt dat we weer lekker schommelen.
.
En dit alles zorgde er vandaag ook helaas voor dat wij onze heerlijke lichtgewicht, inschuifbare boom hebben verspeeld. SHIT!! Even globale uitleg: het is een aluminium 'paal' waarmee je het voorzeil naar buiten zet, zeg maar. En je veelal gebruikt wanneer de wind van achteren komt, zoals nu dus. Dit is echt jammer, maar in mijn omschrijving van deze fijne boom, zijn ook meteen zijn zwakheden te lezen. Te licht en telescopisch. Hij heeft het al heel lang uitgehouden, bij veel meer wind. Waarom dan nu ineens het, letterlijke, knikpunt ontstond, weet Joost misschien. Jammer, heel jammer, maar geen groot probleem, want in het gangboord ligt nog steeds zijn veel zwaardere en uit een stuk zijnde, grotere broer. Voor nu lopen we nog lekker op alleen het grootzeil en een klein puntje genua, dus hoefden we nog even niet met dit gevaarte aan de sjouw op het voordek. Maar deze tijd gaat wel komen...
.
Verder alles ok hier. We zijn inmiddels aan het aftellen want we zijn al dik over de helft (670 nm) en dan gaat het altijd snel voor je gevoel! Heel fijn!

At 1-6-2016 16:56 (utc) our position was 35°57.35'N 044°39.38'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten