donderdag 12 november 2015

Puzzel

Het is alsof we in een puzzel leven! Je weet wel, eentje met meer dan 1.000 stukjes, waarop de tig tinten groen (die toch ook wel weer verwarrend veel op elkaar lijken) overgaan in het water, waar het nog meer tinten groen produceert en daar helemaal boven, een strak blauwe lucht. Zo'n puzzel waarvan je weet, dat dit zuchten wordt, want het is niet makkelijk het een of ander erin te onderscheiden.
.
En het eindresultaat van de puzzel is een prachtig beeld! Een prachtig herfstplaatje! En ja, daarin leven we op dit moment...
.
We zijn gisteren met de dinghy op verkenning geweest, gewoon midden in de puzzel. Maar van de ene, voeren we zo in de andere. Voorbij ons opent het meer zich en daaromheen zijn tal van kleine en een paar grote slootjes. Eerst een van de grote in, tot aan een compleet bos in het water. We baanden ons een weg tussen de stammen, tot het water zich weer opende en een volgend meer zich aandiende. Aan het einde van dit meer was het kleine slootje, wat uit zou komen op de grote rivier, zo dichtgeslibd met modder en omgevallen bomen, dat we niet verder konden. Jammer, terug dus.
.
Daarna nog wat kleine slootjes verkend. Tussen de bomen die met hun voeten in het water stonden door. Heel surrealistisch. Je vraagt je af of het water hier nu zo hoog is. We zien veel tekenen dat het water nog hoger is geweest en/of kan staan. Maar ook dat het droger moet zijn, in sommige tijden.
.
We gaan nog even aan land om een oud vervallen huisje te bekijken. Meteen worden we aangevallen door de muggen. Terug maar weer. Lopen op de kant is, buiten de muggenaanval, geen succes, want er is zoveel water rechts en links, je komt of een natte drab zooi tegen, die te groot is om over te springen en te diep om door te waden of er kruist een sloot je pad. Verder is het er mooi, alle kleuren groen en bruin, van de bladeren aan de bomen en de droge op de grond tekenen het decor. Vogels schetteren in de verte en je ziet een enkele vis springen.
.
Geen krokodillen gezien. Niet erg, we doorzoeken wat geruster de omgeving. Want wij zijn er niet voor bewapend, in tegenstelling tot onze buren van eergisteren. Zij gingen hun hondje uitlaten en hadden een geweer mee voor de krokodillen!
.
Het was gewoon een prachtige dag, want sinds dagen was er gisteren weer eens een strak blauwe lucht, met een heerlijk voorzichtig herfstzonnetje. Vandaag is het iets anders. Het is weer bewolkt, met zelfs een paar miezerbuien. We zijn een klein eindje verder gevaren en liggen nu in de Kensaw Rivier. We komen steeds dichterbij Mobile, bij de Golf van Mexico.

At 12-11-2015 18:36 (utc) our position was 31°04.08'N 087°57.35'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten