woensdag 13 januari 2016

Key West II

Als je op de kaart kijkt is dit kleine eiland goed vol gebouwd, maar we zagen gisteren een foto van 100 jaar geleden en toen was het niet zo vol, maar wel al heel vol! Als je weg loopt van de drukke straat en centrum, dan kom je in gezellige straatjes, met prachtige huizen! Hout, gekleurd, met veranda, balustrade, (tropische) bomen eromheen en een schommelstoel ervoor. Er zitten heel veel bed&breakfast en hotelletjes, waaruit je al kunt zien dat het toeristisch is. Hier en daar zit dan ook weer een leuk boetiekje of koffietentje. Wij hebben ook weer een schattig tentje gevonden met internet.

 
 Wij liggen voor anker en leggen onze dinghy in een marina bij heel veel andere dinghies. Het havenfront is hier ook weer vol met restaurantjes en daarvoor liggen visboten of prachtige ‘mini-tallships’, waarmee je een sunset-cruise kunt gaan doen. Afgelopen week was een bijzondere week hier want 8 monniken bezochten Key West. Zij komen van de Drepung Gomang Monastry en zijn studenten van de Dalai Lama! Er waren allerlei activiteiten, maar helaas waren wij te laat voor de meeste. Wij hebben ze zondag ontmoet tijdens hun laatste activiteit, heel bijzonder in de kerk. Een prachtige energie! Zowieso een schitterende kerk, maar ook prachtig om het altaartje met foto van de Dalai Lama te zien net voor het altaar. We spraken ook nog even met de pastoor en die vond het normaal dat de kerk haar deuren open zet. Hoe mooi is dat!?! Het zou de wereld niet schaden als er meerdere heiligen zo ruimdenkend zijn!

 
 Inmiddels had ik nog maar een paar wortels en uien en werd het gisteren dus tijd voor een serieuze aangelegenheid, de supermarkt. De laatste dagen is het hier bewolkt met harde wind. Dit maakt dat we onrustig liggen en wanneer het stroom tegen wind is, kabbelen er aardige golfjes en liggen we redelijk te draaien. Gisteren was het halverwege de nacht ook nog gaan regenen en goed. We zagen ons dus nog niet naar de supermarkt lopen, maar tegen de middag werd het langzaam wel rustiger en droger. Wij met onze zeiljassen naar de kant en dit was niet eens te warm. Het is nu winter op de Keys. ;) Het was een aardige tippel naar de Publix, maar onderweg is er genoeg te zien, het is druk met verkeer en overal is wel wat. Met een enorme zware rugzak door de kooltjes, bloemkool, uien enz, stonden we alweer snel bij de bushalte. Er is hier een goed bus systeem. Er zijn natuurlijk de toeristische bussen die een rondje rijden, maar die hebben duidelijk een ander doel en prijs. De gewone bus is 2 dollar pp en bracht ons weer tot vlakbij de dinghy. Onze vriendelijke buschauffeur stopte waar we wilden! Er is hier ook een grote WestMarine (watersportzaak) waar we een nieuwe ventilator hebben gekocht. Nu waait het nog, maar zodra de wind stopt, wordt dat ding weer onmisbaar. Ook is onze gasfles weer gevuld. Verder vullen we onze dagen daaromheen met het verder uitkammen van elke kier en bak in de boot; lekker weer eens goed opruimen en ‘Ghostbusters’ spelen met onze kakkerlakspray. Drie keer raden wat er onder me langs rende en maakte dat ik op het aanrecht en de trap sprong...zelf ook redelijk in een deuk van mijn hysterische gedrag! Etienne is de opper Ghostbuster en ik...ik spring weg, inmiddels al wel zonder gil. ;)

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten