maandag 4 januari 2016

Ongedierte verdelging en beesten kijken

Heel oudejaarsavond galmde de klanken van de muziek van de DJ over het water. Op een gegeven moment hielden we het niet meer en gingen we meeswingen. De DJ was opgesteld in de Esplanade, een u-vorm openlucht gebouw, met veel restaurants en in het midden een enorme openlucht bar. Ideale setting voor een feestje dus! Het was erg gezellig, maar het nieuwe jaar ingaan zonder vuurwerk is toch wel erg stil. Het mag hier niet, alles wat explodeert in de lucht is verboden ivm de grote vogelpopulatie.
.
Weer terug aan boord werden verwelkomt door iets minder leuks.een kakkerlak kwam me bij het luik al tegemoet en binnen een paar minuten had Etienne er al drie dood voor hem liggen. Ja, we hebben gelukkig goed spul. Maar hmmm, dit ziet er niet goed uit. We bleven ons wijsmaken dat de enkele wel aan boord zou zijn gevlogen, maar na uiteindelijk een aardige massamoord (het bleven er die avond niet bij 3.) moeten we denk ik schoorvoetend toegeven dat het probleem iets groter is. Ik moet er niet teveel over nadenken en met name voordat ik naar bed ga. ;-) Het spul dat we hebben werkt nog weken door als je het ergens spuit. We hebben dus aardig wat sporen uitgezet en tot nu toe vinden we elke ochtend wel 1 of 2 dode exemplaren. Hopelijk blijft dat de trend.
.
Inmiddels zijn we, eergisteren, van Marco Island weer vertrokken. Het is noordoosten wind, wat ons een windje schuin van achteren geeft, vanaf het land. Heerlijk dus, al is het erg weinig, maar hierdoor konden we gisterennacht gewoon voor de kust ankeren. Het blijft hier heel lang ondiep, dus we varen heel de dag in zo'n 4 meter, voor de nacht voeren we gisteren gewoon haaks uit naar de kust en dropten we ons anker.
.
Vandaag was het een bewolkte dag en toen we gingen ankeren stortregende het. We liggen nu in Little Shark River, in het Everglades National Park. Inderdaad, de Everglades, je weet wel van de krokodillen, moeras, vliegboten, muggen en lijken (voor degenen die wel eens naar CSI kijken). Tot nu toe hebben we al enorme grote, springende roggen gespot! Hele grote schildpadden en een roze pelikaan! Voor de muggen hebben we alle horren al dicht, morgen gaan we eens op verkenning in de kleine riviertjes. Er zitten hier zelfs panters! De Florida panter. Nooit geweten en ik weet ook niet of ik die tegen wil komen, net zoals de lijken, maar een krokodil of gewoon andere beesten zijn altijd leuk. ;-)

At 3-1-2016 19:32 (utc) our position was 25°19.82'N 081°07.94'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten