woensdag 6 januari 2016

Natte Everglades

Onze dagen in de Everglades zijn hoofdzakelijk grijs en nat. Het regent af en aan de afgelopen dagen en het waait ook redelijk. We blijven dus liggen en als twee dagen geleden 's middags de zon doorkomt stappen we snel in de dinghy en gaan een paar uur toeren. Het is een prachtig gebied, veel mangrove, veel reigers (grijs en wit), veel andere vogels (oja, het is geen roze pelikaan, maar een Roseatte Spoonbill), maar geen krokodillen gezien. Wel dolfijnen die hier in de ingang visjes aan de oppervlakte aan het eten zijn. En 's avonds krijgen we een hele serenade van de uilen.
.
Verder keutelen we wat aan boord. We halen een voor een wat kasten en bakken overhoop, met het oog op de grote voorjaarsschoonmaak en de kakkerlakken. Die laatste komen we geregeld nog tegen en wanneer onze spuitbussen leeg zijn, krijgen ze voorlopig even rust, maar de strategische routes zijn nog eens extra ingespoten.
.
Het is een heel uitgestreken, verlaten stuk hier. We zien ongeveer een bootje per dag langskomen, verder zijn het alleen dieren die we zien. Waarschijnlijk is het stuk bij Everglades City drukker, vandaar kun je ook allerlei excursies doen. Wij konden, qua diepgang, daar niet komen, dus moeten het met dit stukje doen. Er zullen hier echt wel krokodillen zitten, we zien stukken genoeg waar ze prima het water in kunnen glijden, maar waarschijnlijk houden zij zich ook schuil met de regen.
.
De dagen dat het hard waait is het ook extra laag water, omdat de wind het water naar buiten waait, zeg maar. Morgen gaan we weer verder naar de Florida Keys. Als het goed is staat er minder wind en dus meer water. ;-)

At 6-1-2016 22:37 (utc) our position was 25°19.82'N 081°07.95'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten