zondag 19 juni 2016

Horta - Wall of Fame

Na een dag en nacht motoren kwamen we ’s ochtends vroeg in Horta aan. Horta ligt op het eiland Fajal en is een hele bekende stopplaats voor de cruisers die naar Europa gaan. Het is dan ook mega druk in deze enorme haven. Je kunt voor anker, in een box of tegen elkaar langs de breakwater. Wij hadden mazzel, we kregen een box toegewezen.


 In de haven zagen we ook de andere NL’ers weer en zagen dat er nog meer lagen. Ook kwamen we nog meer bekenden tegen (zoals Superted, Kaste Helmi, Zen Again) en dat is altijd erg leuk!

Inmiddels zijn we hier alweer wat daagjes en hebben het plaatsje goed verkend.


 

 Het is een leuk plaatsje en met de goedkope prijzen is het weer eens leuk uiteten of gewoon ergens een biertje drinken, zoals in Cafe Sport. Al jaren een begrip onder de zeevarenden. Het wordt er met de jaren kleiner, want iedereen laat een vlag achter. Zo ook wij met ‘ons groepje’.


 Verder hebben we met z’n allen gezellig gechineesd en heeft Mark (Begerto) ons getrakteerd op zijn camembert-specialiteit. Smullen!!

En wat doe je als cruiser in Horta? Dan laat je je tekening achter op de ‘wall of fame’. Nou ja ‘wall’, muur… alles wat hier beschilderd kan worden is beschilderd met tekeningen van boten. Hele kunstwerken komen voorbij!

 

 En ook wij zijn een paar ochtenden bezig geweest. Iedereen een blikje verf gekocht (verschillende kleuren natuurlijk) om de kosten te delen en aan de slag.







 Erg leuk om te doen en je hebt enorm veel aanspraak ondertussen, want er komen ook veel toeristen hiernaartoe en dan zijn al deze tekeningen een ware trekpleister. Erg leuk om dan weer NL’ers tegen te komen die je via via kent en hier met een Djoser wandelvakantie zijn.

Ook hebben we natuurlijk een rondje gelopen en al onze cruiservrienden opgezocht. Met een beetje hulp inmiddels ook de meesten gevonden! Ze staan op facebook en in het foto album Horta.

Verder hebben we een paar hele kleine klusjes weer gedaan, de supermarkt gevonden en zijn we alweer aan het plannen om verder te gaan. We willen nog een aantal eilandjes bezoeken voor we weer gaan oversteken. En zo gaan we morgen naar Pico. Een klein, prachtig eilandje wat we vanaf hier kunnen zien. We spelen vals, want we gaan lekker met de ferry. Op Pica gaan we Ian en Lynn opzoeken die we eerder hebben ontmoet en blijven bij hun slapen. Toppie dus!

Er staan weer foto’s in het Azoren, Horta album!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten